Rukiinen Lohivuoka resepti ja ruokaohje

Resepti: Rukiinen Lohivuoka

Aineosat

  • kapeita hapankorppuja
  • 1 prk (ruohosipuli) tuorejuustoa
  • 500 g lohifileetä
  • hakattua tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 iso sipuli
  • sitruuna

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
  2. Levitä tuorejuustoa paksulti hapankorpuille ja laita ne pussissa tai kannellisessa astiassa jääkaappiin puoleksi tunniksi
  3. Pirskota pussiin vähän vettä ennen jääkaappiin laittoa
  4. Leikkaa ruodoton lohi suikaleiksi ja ripottele niiden pintaan mausteet
  5. Kokoa pitkänomaiseen vuokaan latomalla vuorotellen (kyljelleen) hieman pehmenneitä hapankorppuja ja lohisuikaleita
  6. Nostele päälle nokareina mahdollisesti korpuista yli jäänyt tuorejuusto
  7. Suikaloi sipuli ja levittele se vuoan päälle hunnuksi, jotta sipulit paahtuvat herkullisiksi
  8. Paista uunissa 30-45 minuuttia
  9. Koristele sitruunaviipaleilla
  10. Tarjoa perunamuusin ja smetanan kanssa.

Muistiinpanot

Hakusanat:

Avainsanat: , , ,


Samankaltaiset reseptit:
  • Valkosipulisilakat
  • Yrttisilakat
  • Savusilakat toast skagen
  • Kasviskalakeitto
  • Grillatut ahvenet tomaatti-rakuunakastikkeen kanssa
  • Leave a Comment