Patakukko resepti ja ruokaohje

Resepti: Patakukko

Aineosat

  • 2 dl piimää
  • 2 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ruisjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • reilu puolikas hiivapalasta
  • 5 kpl reilun kokoisia perunoita
  • 1½ kg possunlihaa

  1. Kun taikina on kohoamassa kuori perunat
  2. Viipaloi perunat ja laita vuokaan
  3. Ripottele suolaa pinnalle
  4. Viipaloi liha ja laita perunoitten päälle ja taas suolaa
  5. Kun taikina on kohonnut, levitä se lihojen päälle tiiviisti vuoan reunoihin
  6. Vuoka uuniin, 220-astetta noin puoli tuntia jotta kuori saa kauniin rusketuksen
  7. Ota vuoka uunista, voitele kuori voilla ja laita alumiinifolio päälle, laske uunin lämpö 180-asteeseen ja anna olla 1½ tuntia
  8. Ota vuoka uunista ja anna hautua noin ½ tuntia patalappujen alla jotta kuoresta tulee pehmeä.

Muistiinpanot

Hakusanat:

Avainsanat: , , ,


Samankaltaiset reseptit:
  • Pelmenit
  • Punainen jauhelihakeitto
  • Makkarakeitto
  • Kinkku Kastike
  • Minttulihapullat
  • Leave a Comment