Karviaismarja Muropiirakka resepti ja ruokaohje

Resepti: Karviaismarja Muropiirakka

Aineosat

  • kananmunaa voiteluun
  • mantelilastuja
  • raesokeria
  • 1 pkt Kauramurotaikinaa (400 g
  • n. 3 dl karviaismarjoja
  • ½-1 dl sokeria tai hillosokeria
  • 3 rkl perunajauhoja

  1. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa
  2. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
  3. Levitä pohjataikinan päälle karviaiset ja  ripotelle sekaan sokeri-jauhoseosta.
  4. Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä
  5. Kumoa se siitä piirakan päälle
  6. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä
  7. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria
  8. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min
  9. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Muistiinpanot

karviaismarjat sopivat myös piirakkaan, jossa hapan ja makea kohtaavat

tee piirakka Kauramurotaikinasta, jonka kuitu imee karviaisista tulevaa kosteutta

jos karviaisia ei ole, tee piirakan täyte kirsikoista

Hakusanat:

Avainsanat: , ,


Samankaltaiset reseptit:
  • Vaniljainen Rommiluumupiirakka
  • Mustikka-tuorejuustopiirakka Pullataikinasta
  • Omenatorttu
  • Kookospiiraat
  • Jäätelö-Hedelmätorttu
  • Leave a Comment